Home » Wim Hof experience, ijskoud !
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wim Hof experience, ijskoud !

Afgelopen weekend heb ik een workshop bij Wim Hof bijgewoond (beter bekend als the Iceman). Waarom gaan mensen in een ijsbad zitten voor 5 of 10 minuten? Mensen komen van ver voor een weekend of voor een dag. Overigens links op de foto zie je Wim Hof. Rechts van hem (of althans voor de kijker), daar zit ik dus…
In betreffende blog lees je over mijn ervaring en waarom hij deze technieken deelt met de wereld. Wat houdt een workshop van Wim Hof in?
Er zijn vele soorten events om het concept van Wim Hof heen. In feite zijn er een tweetal belangrijke vaak terugkerende onderdelen:
-ademhalingstechnieken
-cold bath experience

Hoe doet hij het?

De technieken heeft hij met een soort toeval ontdekt. Met het resultaat, van deze technieken, heeft hij diverse wereldrecords behaald.

“His feats include climbing Mount Kilimanjaro in shorts, running a half marathon above the Arctic Circle on his bare feet, and standing in a container while covered with ice cubes for more than 112 minutes.”
Vervolgens is de wetenschap gaan meten wat hij doet en wat zijn lichaam doet tijdens exposures to cold. Want hij doet dingen die de wetenschap niet voor mogelijk acht. Natuurlijk is wetenschap iets wat triggers nodig heeft. Wim Hof triggert de wetenschap.

Wat doet zijn techniek?

Als je zijn technieken toepast wordt er een mechanisme in het lichaam aangesproken wat bij iedereen op reserve staat. Het is potentieel aanwezig maar wordt door zeer weinige mensen daadwerkelijk nog gebruikt omdat het niet nodig lijkt te zijn. Wellicht als er een noodsituatie ontstaat dan benutten mensen het deels.

Het mechanisme kan Wim Hof een stuk beter uitleggen dan ik maar ik kan hoog over een tipje van de sluier oplichten.
Het menselijk lichaam heeft een bloedvatenstelsel. De lengte hiervan in totaal, als je het achter elkaar zou leggen, is 2 X de omtrek van de aarde. Dit kun je als een verzameling van spiertjes zien of zelfs als een mechanisme met een enorme potentie.
Die potentie weet Wim Hof aan te spreken met zijn technieken.

Wat is het doel / waarom?
Wim zegt zelf dat het het volgende oplevert:
Happiness, Health and strength 
Dat is het ook. Mensen die dit mechanisme kunnen benutten zullen minder snel ziek worden. Echter het gaat een stuk verder dan dit.

Wat doe ik er persoonlijk mee?

Ik vind het interessant om allerlei soorten personal improvement workshops te ervaren. Dit jaar heb ik al 5 workshops zoals deze gedaan.

Maar ondernemen is er ook letterlijk 1 van. Ondernemen is personal improvement, ondernemen maakt je dynamisch, wijzer en sterker. Het in staat zijn om te vallen, op te staan en te leren van fouten is wat je traint bij ondernemen.

Nieuwe dingen aangaan is voor mij een standaard. Voor mijn bedrijf is het een must om dit continu bij mijzelf na te streven.

Klanten een stap verder helpen en zich te ontwikkelen middels mijn producten is mijn missie, dit is wat mij inspireert. Om dit te kunnen doen moet ik mij richten op het aangaan van veranderingen en daar fulltime mee bezig zijn. Want ik wil mensen kunnen inspireren.

Mijn bedrijf en haar product
Mijn bedrijf maakt software om visueel vastgoed en infrastructuur te inventariseren. Dit vormt de basis voor een progressief onderhoud. Alleen al het maken van een nulmeting, voor mijn nieuwe klanten al een reden om het product te gebruiken. Het vervangt geen bestaande software, het ondersteunt. Het populairste toegepaste product is AssetXplor. Zie ook AssetXplor voor scholen, deze site gaat hier iets uitgebreider op in.

Echter, deze software kan meer, tenminste als je wilt.
Onderhoud door leveranciers wordt soms ervaren als een blackbox. Net zoals op het moment dat ik mijn auto wegbreng naar de garage en maar moet vertrouwen dat er in  mijn voordeel het onderhoud wordt gedaan.

Met AssetXplor wil ik de blackbox rondom onderhoud openbreken en inzichtelijk maken voor eigenaren en beheerders van vastgoed. Zodat vertrouwen onderbouwd wordt met wederzijdse kennis, en eigenaren controle en inzicht verkrijgen.
Dit laatste is een soort change die men niet zo makkelijk maakt vanuit een afhankelijkheidssituatie. Echter als men dit wil doen, dan kan dat, als je het mij vraagt, kan dit heel gemakkelijk. Dat is waar ik mijn klanten mee help.

Enabler zijn voor klanten

Klanten helpen naar de volgende stap en hoe dat het beste gedaan kan worden, is wat ik zoek als ik workshops doe bij goeroes zoals Wim Hof.
Deze mensen weten hoe je stap voor stap op een goede manier iets nieuws aangaat zodat het leuk blijft.

Maar ik laat je niet in een koud bad stappen hoor. Ik spring voor jou, als klant, graag in een ijskoud bad 🙂
Overigens is het koude bad van Wim Hof slechts een methode om inzicht te krijgen in de formule van Wim Hof.

Dank voor het lezen van mijn blog. Als je wilt kun je je inschrijven op mijn nieuwsbrief, dat kun je doen door omlaag te scrollen op mijn homepage, daar kun je je email invoeren. Top als je dat doet, dat zou ik hartstikke leuk vinden. In deze nieuwsbrieven neem ik je mee in wat we doen voor onze klanten en laat af en toe wat succesverhalen zien.
Mogelijk ook nog wel een van mijn avonturen zoals het ijsbad avontuur 😉

Ter info, ik heb dit weekend 3 keer in het ijsbad gezeten. De laatste zitting was 5 minuten en dat ging erg gemakkelijk. Het is met beperkte training mogelijk om echt lang in een bad te zitten en het levert iets op zoals ik eerder aangaf.