Home » Remote werken met visuele asset software, dat kan!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Remote werken met visuele asset software, dat kan!

Het aantal besmette Covid-19 personen zwakt af. Langzaamaan komt de economie weer op gang. We gaan weer langzaam aan het werk en pakken de draad op. Dit is een tijd waarin flexibiliteit en innovatie van ons wordt gevraagd. Als resultaat komen we tot vele nieuwe inzichten. Een goed voorbeeld hiervan is remote werken of werken op afstand.

Remote werken binnen het asset management, de grote kans

Juist binnen asset management behoort remote werken tot de de grootste kansen. Voorheen worden nu grote gebieden en vaak op verschillende locaties bestreken. Men komt hierdoor vaak in contact komt met locale gebruikers van assets. Juist daar liggen de kansen om zoveel mogelijk veilig te werken en te voorzien in alle gemakken. En dat met de focus op samenwerken met je collega’s. Denk hierbij aan meten, inspecteren, updaten van gerelateerde info, ramingen, statisch of real-time. En dat alle visueel in kaart gebracht. En dan bedoel ik ook letterlijk in kaart, dus in een geografische kaart, met een zoom op de locatie. Met daarin een zoom op de plattegrond waarin je weer livebeeld of 365 graden foto’s vindt.

AssetXplor en het werken op afstand

Een mooi voorbeeld hiervan is de oplossing AssetXplor. Hierbij is het uitgangspunt het verzamelen van data, gegevens en beeldmateriaal met als startpunt een geografische kaart. Dit geografische informatiesysteem geeft je visueel op de locatie de mogelijkheid om deze virtueel te bezoeken. Zo maak je handleidingen, instructies en schema’s. Dit ondersteund met detailfoto’s en zelfs communicatiemogelijkheden. Een update-notitie tijdens een servicebeurt binnen een machinekamer is dus in een handomdraai gemaakt. Op de fysieke locatie is uitlezen van informatie door middel van een QR-code op zijn beurt weer een fluitje van een cent.

ProjectXplor

Wil je alle functionaliteiten ook nog koppelen aan andere CRM-systemen, aan tijdlijnen en planningen of andere digitale resources dan zijn daar veel mogelijkheden. Remote werken til je next level met ProjectXplor waarin alle data, communicatie en personen samen komen. Waar de databank van AssetXplor de leidraad vormt en gemakkelijker workflows voor efficiëntie en gebruiksgemak worden gerealiseerd.

Voorbeelden van remote toepassingen

Als je denkt aan mogelijkheden qua remote werken dan zijn deze eigenlijk oneindig. Ik zal u een paar voorbeelden geven:

  • Voor het aanvragen of opmaken van een dienst of product heeft u maten nodig. Denk bijvoorbeeld aan kozijnmaten bij het maken van een calculatie van glasoppervlakte.
  • Met de 360 graden foto’s is het mogelijk om in dit beeld digitaal te meten zo kan men oppervlakte bepalen van ruimtes en vlaktes.
  • Direct 3 dimensionaal tekenen in 360 graden foto’s
  • Onderhoudsschema’s bijhouden per locatie, device of ruimte. Daarnaast natuurlijk on-spot updaten van de informatie.
  • Handleidingen creëren en updaten op afstand en uitlezen op locatie.
  • Instructies maken en virtueel koppelen aan een ruimte of gewoon aan en object middels een interactieve 360 graden foto

Enkele praktijkvoorbeelden

We staan binnen onze organisatie vaak voor vraagstukken en uitdagingen. En dat vinden wij juist het mooie. Doordat we onze software gemakkelijk kunnen aanpassen stemmen we dit gemakkelijk af op de gewenste doelen en toepassingen. In het verleden hebben we de volgende oplossingen bedacht die vooral inspireren voor deze periode.

Werken op afstand voor de gebouwenbeheerder

Voor een gebouwenbeheerder ontwikkelden we plattegronden waarin het beheer van alle facilitaire zaken werden opgeslagen. De schoonmaakdienst werkte bijvoorbeeld vanuit dit systeem.

Werken op afstand voor een schoonmaakbedrijf

Een schoonmaakbedrijf hielpen we met het in kaart brengen van afspraken per locatie en ruimte. Doordat er af en toe wisseling is onder het personeel weet iedereen altijd wat per locatie de taken zijn die moeten worden uitgevoerd.

Werken op afstand binnen school

We brachten voor een school alle facilitaire diensten en producten in een plattegrond. Zo kunnen door het gebruik van instructievideo’s alle collega’s met de lokale spullen uit de voeten. Naast dit lost de conciërge problemen op waar hij voorheen de leverancier liet komen.

Werken op afstand voor facilitaire bedrijven

Voor een facilitair bedrijf creëerden we een tijdlijn aan de hand van geografische gegevens. Hierdoor konden we 0-metingen, voortgang en eindmetingen verrichten.

Zo hebben we al veel partijen kunnen helpen bij remote werken in de voor hen specifieke omgeving. Heeft u misschien vragen of ideeën omtrent bovenstaande voorbeelden neem dan gerust eens contact op. Dan nemen we geheel vrijblijvend remote contact op.