Home » Indusolve

Indusolve

Support onderhoud en communicatie tbv vastgoed en assets

Aan de basis van de kennis van See IT all Gebouwbeheer ligt de praktijkervaring binnen Indusolve. Indusolve heeft klimaat verbetering binnen kantoor en productie omgeving geleverd. Dit bestond uit ventilatie en koeltechniek ook wel luchtbehandeling en geluidsbeperking.
See IT all (betreffende website, klik hiervoor linksboven op ons logo) levert software voor visuele inventarisatie van vastgoed. Dit ondersteunt onderhoud, onderhoudsproces en communicatie van vastgoed en assets.
Doet u dus zaken met See IT all en gebruikt u onze software dan weet u dat er veel praktische ervaring zit achter de ontwikkeling van onze software.
Ter info ziet u hieronder enkele relevante projecten die Indusolve geleverd heeft (tussen 2002 en 2008). 
Indusolve is destijds opgericht door de oprichter van Secure in Air en See IT all.

Projecten van Indusolve

De meest essentiële aspecten hiervan zijn lucht en geluid. De invloed van het werkklimaat op mensen is groot. Ieder mens streeft dan ook naar een zo aangenaam mogelijk leef- en werkomgeving. Zo zullen omstandigheden zoals te warm, te koud, hoge vochtigheid, te droog, lawaaierig, te licht, te donker, te weinig verse lucht of tocht een nadelige invloed hebben.

Maar ook zaken als stof, schadelijke gassen en dampen in de lucht zullen niet alleen demotiverend werken, maar beïnvloeden ook de psychische en fysieke gezondheid van de mens.Het is een feit dat mensen veel beter functioneren en presteren in een veilige aangename werkomgeving.

Binnen de expertise van Indusolve valt:
Klimatiseren, lawaaibestrijding, geluidsmetingen, geurproblemen, emissie problemen, onderdrukproblemen, stofarme oplossingen, cleanrooms, bedieningscabines, systeemwanden, systeem / technisch plafond, luchtverdeling 

Proceslucht afzuiging

Oplossing aan binnenzijde

Bij het betreffende proces komt veel waterdamp vrij. Al het binnenwerk is van RVS vervaardigd.

Oplossing aan buitenzijde

Op het dak hebben wij een tijdelijke goedwerkende oplossing geïnstalleerd. 

Bij het betreffende proces komt veel waterdamp vrij. Door de centrifugale krachten in de ventilator.

Koeling productie

Buiten

Betreffende klant heeft een productie waar bruikbaar afval van de voedselindustrie wordt omgezet in kwalitatief hoogwaardig veevoeder. Vocht en te hoge temperatuur is zeer nadelig. We hebben daarom een berekening gemaakt om de juiste oplossing te kunnen aanbieden. 

Binnen

Binnen in de productie was geen ruimte voor kanalen maar er was wel degelijk behoefte aan een goede en regelbare luchtverdeling. 

In de betreffende ruimte bevinden zich levensmiddelen en bevindt zich direct onder een platdak

Omkasting generator

Binnen

In veel kassen in Nederland werden in het verleden veel kassen voorzien van een krachtige gasturbine (1,6 mega watt). Deze maken enorm veel geluid. De geluidsisolerende kast die we er omheen gezet hebben is 11 x 5 x 4 mtr.   

Buiten

Na de installatie van de kast konden alle installateurs aan de slag. Met hun zeer specialistische werk (ca 6 weken). Op het laatst werden dan ook nog eens onze dempers op de kast gezet.

De generator incl. overige installaties welke in deze kast moeten staan nemen een dusdanig ruimte in beslag dat uiteindelijk een kast is gedimensioneerd.

Omkasting vacuumpomp

Voor

Voorheen stond betreffende compressor in de productie. Deze maakte een enorm geluid en stond ook vaak in de weg.

Na

We hebben de compressor buiten geplaatst en er een mooie kast omheen gezet. 

Deze pomp heeft een zeer hoog geluiddruk niveau en toch moest deze buiten komen te staan.

Ventilatie en verwarming

Basis installatie op het dak

Aardappelen opslag hal. Vanuit deze ruimte wordt met een sorteer machine de juiste aardappel naar het proces gebracht. Er wordt friet gemaakt van deze aardappel. Deze opslag moet worden voorzien van ventilatie (75.000 m3/h) en verwarming 250 kWatt.

Met de kraan 1500 kg ..

Op deze afbeelding ziet u hoe wij de grote verwarmingskast op het dak zetten met een kraan.

In de betreffende opslaghal binden zich vochtige producten welke intern getransporteerd worden.

Geluidsomkasting

Geluidreductie gasmotoren

In veel kassen in Nederland werden in het verleden veel kassen voorzien van een krachtige gasturbine (1,6 Mega Watt). Deze maken enorm veel geluid (tot wel 110 dBA). De geluidsisolerende kast die we er omheen gezet hebben is 10 x 4 x 4 mtr.   

Geluidreductie gasmotoren

In veel kassen in Nederland werden in het verleden veel kassen voorzien van een krachtige gasturbine (1,6 Mega Watt). Deze maken enorm veel geluid. De geluidsisolerende kast die we er omheen gezet hebben is 10 x 4 x 4 mtr. 
Bijzondere van deze kast was dat deze niet binnen staat maar buiten. Dat heeft natuurlijk invloed op hoe wij deze moesten opleveren.

Deze omkasting is speciaal ontworpen voor een warmte-kracht voorziening die je o.a. veel ziet bij de kassenbouw.

Trilzeef

Gesloten situatie

Betreffende project omvatte 2 oplossingen ten aanzien van geluid en stof. Daarnaast diende de machine nog steeds volledig toegankelijk te zijn.

Eén kant open

Zoals is te zien , bestaat de kast uit verschuifbare delen. De hefboom diende ervoor dat men moeiteloos de kasten kon verplaatsen van de ene naar de andere kant.

De trilzeef had drie eigenschappen die aangepakt moesten worden Het uiterlijk, stof emissie, en veel geluid

Blower

Voor

Geluidomkasting voor een trilzeef. Er was regelmatig inspectie en onderhoud nodig voor dit object. We hebben dus een toegankelijkheid moeten garanderen.

Na

De minder mooie en oude centrifugaal pomp is met deze kast erg strak geworden en natuurlijk heel stil.

Kleine objecten kunnen soms veel lawaai produceren. Een omkasting met een doordachte toegankelijkheid, middels inspectie luiken, bood een perfecte oplossing

Maalmolen

Voor

Binnen de recycling worden er in de lin veel machines geplaatst om de hele keten te kunnen voorzien van bewerkingen. In dit geval bekijken we de maalmolen. Deze maakt extreem veel geluid en in een harde hal maakt de galm het er niet beter op.

Na

De omkasting is volledig verrijdbaar. 

Deze maalmolen produceert ongelofelijk veel geluid. Omdat regelmatig de messen moeten worden vervangen, binnen in de machine, is het belangrijk dat onderhoudsmonteurs goed bij de machine kunnen komen.

Café

Voor

Met name in de zomer kon het erg warm worden in het café. We hebben gekozen voor ventilatie. Echter een ander groot probleem is het geluid wat niet naar buiten mag treden gedurende de nachtelijke uren.  

Na

Zoals te zien is staat er een enorme demper kast op het dak met daarnaast de luchtbehandelingskast met mogelijkheid tot uitbreiding van koeling.

Vaak is er in cafées wel een lucht afvoer tav rook en e.v.t. warmte. In dit geval is gekozen voor luchttoevoer en afvoer.

Gaswasser

Grof voor filter

De productiehal van levensmiddelen onder het dak produceert vochtige en vette dampen en natuurlijk ook geuren. Deze kun je niet zomaar naar buiten blazen. De oplossing is een gaswasser.

Totaal systeem

Deze gaswasser dosseert hele fijne druppeltjes in de afgevoerde luchtstroom. Deze druppeltjes vangen de delen die geuren bevatten. De druppeltjes kunnen worden gefilterd.

Indien er sprake is van emissie of geurproblemen (ook een vorm van emissie natuurlijk ) dan kan er gebruik gemaakt worden van een microgaswas techniek

Filtratie recycling proces

Trilzeef met afzuiging

Proceslucht afvoer en toevoer in een recycling hal.

Na filtratie techniek

Proceslucht afvoer en toevoer in een recycling hal.

Dempers retourlucht

afzuigpunten en leidingen

Fabriekshal waar men blokjes zaagt van glaswol platen. Hier is erg veel lucht verplaatsing om het proces goed te laten verlopen met name ook om de lucht te filteren. Lange leidingen en veel lucht betekent sterke ventilatoren en dus veel geluid.

Dempers

Op een 8 tal plaatsen hebben we coulisse dempers geplaatst.

In de productie zijn 8 luchtretouren (afkomstig van een filterinstallatie) aanwezig welke veel geluid produceren.

Cleanroom

Voor

Een kleine cleanroom in een grote hal. Hier zie je de luchtverdeling op het dak van de ruimte.

Na

In de ruimte zelf ziet het er een stuk mooier uit en natuurlijk stofvrij.

Voor verpakking van vloeistoffen, welke gebruikt worden binnen de farmaceutische industrie, zijn hoge eisen gesteld.

Renovatie productie afdeling

Voor

Productie hal met enorm veel procesleidingen. Hier hebben wij 300 mtr leiding voorzien van isolatie en afwerkingen in RVS.

Na

Productie hal met enorm veel procesleidingen. Hier hebben wij 300 mtr leiding voorzien van isolatie en afwerkingen in RVS.

Door een brandschade moest een gedeelte van de productie worden gerenoveerd.

Hydraulische pompen

Voor

Hydraulische pomp in een productie hal. Het totaal geluid in betreffende kaarsen fabricage hal is al vrij hoog maar deze hydraulische pompen maakte de geluid pieken.

Na

Betreffende kast is dusdanig ontworpen dat men nog steeds ongehinderd onderhoud kan uitvoeren.

Deze installaties maken een eentonig geluid. Deze toegepaste omkasting is eenvoudig te demonteren.

Isolatie

Voor

Dit zogenaamde buffervat moet om een aantal jaren grondig geïnspecteerd worden. Daarvoor moesten wij het vat ontmantelen en daarna weer isoleren.

Na

Weer als nieuw met stucco alu plaat.

Buffervat ontmantelen en weer isoleren.