Home » Gebouwen assets objecten

Gebouwen assets objecten

You are here:
< Terug
asset management helpdesk tbv in het veld
eenvoudig beelden en documenten koppelen aan assets t.b.v. onderhoud en inspectie

AssetXplor is een product welke ontstaan is door vraag van de klanten welke gebruik maken van onze Geografisch platform ProjectXplor. Men zag veel punten op de kaart als er gebouwen in beeld moesten worden gebracht. Daarnaast is er behoefte aan een helpdesk voor de mensen in het veld (kantoor ondersteund monteurs en techneuten). Met AssetXplor hebben we slechts 1 punt op de kaart staan waarmee we via AssetXplor, bijvoorbeeld een gebouw in gaan. Daarmee is AssetXplor dan ook een GIS onafhankelijk platform. Elke GIS kan communiceren met AssetXplor.

Met AssetXplor kun je oneindig veel plaatjes en documenten koppelen aan objecten. Niet onbelangrijk is dat deze gegevens ook zeer makkelijk terug te roepen zijn vanuit desktop en smartphone. In het veld kun je met een QR code (welke op het object geplakt is) direct naar de juiste gegevens worden geleid.

De vorm, toepassing en bediening van dit product was nooit te bedenken zonder in samenwerking met klanten hun manier van werken en het doel te leren kennen. De basis van het product is dan ook zeer doordacht en door en door getest.

Duizenden foto’s en documenten worden gemaakt en deze gegevens hebben waarde als je deze maanden of jaren later ook nog kan terugvinden. Dit kan alleen als deze foto’s makkelijk te vinden zijn en te vergelijken zijn met nieuwe foto’s. Veel administratieve pakketten kunnen nog niet zo goed omgaan met beelden. AssetXplor is een tool waar men ook gebruik van kan gaan maken als de administratie al aardig op orde is. AssetXplor heeft de intelligentie om te kunnen koppelen aan externe software omgevingen (SAP, Maximo, etc.). AssetXplor kan ook zeer goed standalone werken.

Technische service bedrijven kunnen AssetXplor gebruiken om als het ware over de schouder van hun technisch personeel te kunnen meekijken als daar behoefte aan is. AssetXplor heeft een plugin waarmee bijv. een google glass kan worden gekoppeld.

Dit geeft enorm veel gemakken en bespaart veel tijd. Als servicemonteur heb je dus laagdrempelig alle kennis van de organisatie op zak.