Home » Asset management plugin voor GIS

Asset management plugin voor GIS

You are here:
< Terug

AssetXplor is een product dat ontstaan is door vraag van gebruikers van Geografische Informatie systemen (GIS). AssetXplor is een GIS plugin ofwel een GIS extension. Gebruikers, van AssetXplor, willen gebouwen, ruimtes en objecten binnen deze ruimtes in beeld brengen. Ook bekend on der de naam asset management of asset maintenance.

Met GIS loopt men tegen een beperking aan (een chaos met punten/iconen op de kaart met verwijzing naar bestanden). De volgende stap is een pop-up maken. Na het klikken op een punt/icon op de kaart verschijnt er een pop. Hier kan men beelden in verwerken, echter de mogelijkheden zijn veel te beperkt. Om dit naar een hoger niveau te brengen gaan de kosten erg hoog oplopen met maatwerk.

Hoe ga je van “punten op de kaart” over tot “objecten / asset management”?

AssetXplor is een GIS onafhankelijk platform speciaal voor asset management. Met AssetXplor kan men asset management opzetten zoals, wat met GIS alleen, niet mogelijk is. Met alleen GIS zal dit kostbaar worden omdat er veel maatwerk nodig zal zijn. GIS is met name ontstaan voor buiten, AssetXplor is met name voor binnen en een deels voor buiten. Ook de bekende ERP systemen schieten te kort als het gaat om beeld materiaal. AssetXplor en GIS zijn een perfecte combinatie.

AssetXplor is een generiek asset management systeem waarbij met oneindig veel beelden en documenten kan worden gewerkt. Deze zijn eenvoudig en intuïtief op te roepen. AssetXplor maakt één geheel van al deze beelden en documenten. AssetXplor kan standalone draaien. Het is echter bijzonder geschikt om te koppelen met alle denkbare GIS oplossingen. AssetXplor maakt namelijk gebruik van een database structuur waar GIS platforms ook gebruik van maken. Een koppeling hoeft daarom niet te worden gebouwd. GIS roept de zogenaamde zichtbare laag namelijk aan binnen, het platform, AssetXplor zelf.
Handige features binnen AssetXplor zijn bijvoorbeeld het eenvoudig genereren van interactieve handleidingen welke gemaakt kunnen worden door ervaren werknemers. Denk aan het oplossen van een storing of reparatie op locatie. Deze kan middels AssetXpor worden gerapporteerd. Zodoende komt er kennis in de organisatie en kan het gedeeld worden.
Door te werken met QR codes is data en informatie gekoppeld aan assets / objecten.

Indien men binnen de asset management een grotere automatiseringsslag wil maken dan kan dat met AssetXplor Pro.
AssetXplor Pro gaat veel verder dan slim plaatjes, video’s en documenten verzamelen.

Het is een gebruiksvriendelijk en laagdrempelig platform welke onderhoud ondersteund en zorgt dat zaken meetbaar en specifiek worden. Door het toepassen van kunstmatige intelligentie, beeldherkenning en tekstherkenning op foto’s kunnen veel technische details automatisch worden verwerkt, herkend en teruggevonden. Het wordt zelfs mogelijk gemaakt om een interactieve rapportage te genereren. Deze interactieve rapportage geeft een weergave over hoe events (onderhoud, reparatie, responstijden etc.), verlopen. Hiermee ontstaat een feedback loop op het gehele proces.
Hierin is natuurlijk alle vrijheid om de menselijke factor een rol te laten meespelen.