Home » Onderhoud infrastructuur met ProjectXplor
objecten op een geografische kaart

Onderhoud infrastructuur met ProjectXplor

You are here:
< Terug

Infrastructuur verbeterd onderhoud door ProjectXplor 

BAM Infra Rail verzorgt onderhoud aan spoorwegen in opdracht van ProRail. Het spoor binnen Nederland is het meest intensief gebruikte spoor van de wereld. Dit vraagt om een hoge graad van expertise. BAM Infra Rail verzorgt onderhoud aan contract gebieden en de assets daarbinnen. See IT all heeft met ProjectXplor (Geografische platform van See IT all) een krachtige basis geleverd om een autonome samenwerking te kunnen creëren tussen de honderden werknemers binnen deze organisatie. Maar ook een samenwerking tussen bestaande systemen (middels ConnectXplor). Het effect is een Artificial Awareness van Assets voor alle lagen van de organisatie.

 

Voorspel modellen, werkorders

Buitendienststellingen (momenten waarbinnen onderhoud kan worden gedaan aan het spoor, ProRail levert de basis info hiervoor aan) kunnen nu als lagen over elkaar worden gelegd. Zodoende wordt de expertise van de werknemers optimaal benut. En nu vanaf het punt dat deze hard nodig is (wis(h)dom of the crowd). Een basis voor een onderhoudsmoment kan nu ook een voorspel model zijn, want de output maak je met ProjectXplor letterlijk zichtbaar.

Middels RailView kunnen miljoenen beelden, van het spoor, laagdrempelig worden bekeken op basis van een klik op de kaart (net zoals bij streetview). Maar ook foto’s vanaf de smartphone komen op de kaart te staan. Vanaf nu hoeft men veel minder het spoor in om zaken nader te bekijken, men raadpleegt eenvoudig vanuit de grote beeldbank met een klik op de kaart. Met het beeldherkenningsplatform van See IT all kan men letterlijk vragen stellen aan het systeem en bijv. een bepaald type bord opvragen, zie nieuwsbericht en demo video.

Met ProjectXplor werkt men nu vanuit het grotere plaatje. Werken met een visie brengt een autonome samenwerking binnen een organisatie. 375 werknemers, binnen BAM Infra Rail, gebruiken het platform ProjectXplor. Buiten dat, het is gewoon super makkelijk en laagdrempelig voor iedereen.

(Afbeelding: De gekleurde vlakken geven snel en duidelijk aan waar bepaalde werkzaamheden worden gedaan, dit is een keuze van gebruikers). Een aangewezen verantwoordelijke Key-user bepaald de waarde zodat vanuit een centraal punt bekend is wat binnen een contract valt.

Customized inrichten

Voor onze klant BAM hebben wij ProjectXplor (Geografisch Informatie Systeem van See IT all) ingericht ter ondersteuning van de asset management. Door koppelingen met bestaande data systemen te maken is de implementatie laagdrempelig.  Het doel is dat er 1 centraal punt is waar men alle data kan zien in de vorm van begrijpelijke informatie. Daarnaast gebruikt men deze nieuwe informatiebron werkvoorbereiding 2.0 te kunnen realiseren: leg de lagen “buitendienststelling” en “prioritering onderhoud” op elkaar en men heeft Processed based onderhoud in plaats van periodiek onderhoud (ipv allerlei afdelingen rondbellen voor informatie pakketjes). Werknemers hoeven minder vaak in het spoor te zijn voor eenvoudige tot complexere waarnemingen. ProjectXplor is naast een informatievoorziening juist ook een tool om informatie “te vangen en te postprocessen” en het bruikbaar en begrijpelijk te maken.  projectXplor is een methode om het vast te leggen en zodoende informatie te verdelen en projecten te ondersteunen. Met ProjectXplor exploreert men projecten en deelt men informatie. Omdat het wiel niet hoeft niet steeds weer opnieuw te worden uitgevonden, kunnen mensen vanuit een hoger perspectief werken. Men bouwt op andermans kennis i.p.v. eilandjes.