Home » Online handleidingen creëren
Visueel toegankelijke handleiding

Online handleidingen creëren

You are here:
< Terug

Eenvoudig online handleidingen creëren  

In een gebouw zijn altijd situaties, systemen of apparaten die een korte uitleg nodig hebben voordat je er mee aan de slag kunt. 

In de praktijk loop je tegen het probleem aan, waar is de handleiding of de persoon die het kan uitleggen?

Daarnaast zijn er altijd belangrijke dingen om te weten wat je NIET moet doen om te voorkomen dat iets mis of kapot gaat.

Daar heeft See IT all een oplossing voor bedacht. De oplossing heeft de naam AssetXplor.
AssetXplor is een vastgoed inventarisatie platform. Hiermee kunnen oneindig veel foto’s en documenten op een slimme manier worden opgeslagen. Daarnaast is het een communicatiemiddel binnen veel processen waar vastgoed mee te maken heeft.  

Er zijn tal van situaties te bedenken, hieronder een aantal voorbeelden:

klant vervangt nu zelf graag defecten sloten van lockers
Een leverancier van technische objecten, bijvoorbeeld locker sloten (bijv voor kleedkamers van sportscholen). Als er een slot kapot is dan moet de leverancier naar de locatie en het slot vervangen. Dit is een dure aangelegenheid daarnaast is het jammer dat een eenvoudige handeling zoveel km rijden het inschakelen van een dure monteur kost. De oplossing was een eenvoudige in deze situatie. 

De klanten die gebruik maken van de lockers krijgen een account van AssetXplor. Hierin kan men heel makkelijk de locker vinden waar het slot van kapot is. In de foto klikt men op de locker, de AssetXplor handleiding verschijnt en men kan nu zelf zien welk type slot vervangen moet worden en hoe deze vervangen moet worden zonder iets kapot te maken. 

Iets snel kunnen gebruiken zonder iets kapot te maken
Vaak in technische omgevingen kun je te maken hebben met heel veel apparaten met hun eigen bediening. Dan zijn er altijd een aantal mogelijkheden:
-je moet een boek van 100 pagina’s doornemen
-gewoon eens zien wat de basishandelingen zijn om te doen wat het moet doen.

In de praktijk leg je wel eens iets uit aan iemand die een taak op zich moet nemen. Hoe handig is het als je direct met AssetXplor tijdens deze uitleg foto’s films en teksten maakt.
Er is in ieder geval al iemand die feedback geeft over de uitleg.
Daarnaast zijn er altijd belangrijke dingen om te weten wat je NIET moet doen om te voorkomen dat iets kapot gaat.

Makkelijk en veilig delen van de handleiding
Elke handleiding kun je delen met whatsapp of email of andere social media.

Hoe werkt het in de praktijk ?

Onderstaand voorbeeld is op basis van desktop gebruik (laptop of je pc). Natuurlijk werkt het ook op de smartphone erg makkelijk. In dit voorbeeld laten we zien hoe een gebruiker een handleiding visueel kan vinden. Handleiding kun je ook vinden met het zoekveld en andere methodes. Met AssetXplor kun je ook eenvoudig een digitale handleiding maken met foto’s, video’s en tekst.
Hieronder alleen een uitleg over het vinden van een handleiding op een visuele methode.

Stap 1: selecteer het gebouw (vanuit de geografische kaart of in de afbeeldingen van de gebouwen)

Stap 2: Selecteer de plattegrond in het gebouw (begane grond, 1ste etage etc.) en selecteer de ruimte waar binnen je een handleiding van wilt vinden

Stap 3: Een 360 graden foto opent zich vanzelf. Kijk in de 360 graden foto waar je een handleiding van wilt vinden.

Visueel toegankelijke handleiding