Home » Software voor » Railinfra

Software voor Railinfra

Mensen zijn van nature visueel ingesteld. Om het maximale uit een organisatie te krijgen, zorgen wij er voor dat deze vaardigheid kan worden benut bij onderhoud en inspectie van spoor assets. Wij geloven dat zien en daarmee inzicht krijgen vanuit of naar een groter plaatje dé manier is om autonoom samen te werken en de juiste koers te kunnen varen in een project.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Geografische informatie voor Railinfra

See It all heeft speciaal voor het spoorwezen, railinfra een Geografische Informatie Systeem  (GIS) ontwikkeld, genaamd RailXplor. Hiermee heeft u eenvoudig inzage in de actuele status en conditie van uw assets. Het is een afgeleide van ProjectXplor (een generiek geografisch platform).

Hier heeft u controle over consistent registreren en beheren van assets. RailXplor helpt bij het visualiseren, bewerken, analyseren en beheren van geografische informatie van uw assets. RailXplor zorgt ervoor dat locatie en data echt samen gaan werken met uw interne maintenance wereld. RailXplor zorgt ervoor dat objecten en locatie een verbinding maakt met andere elementen binnen het onderhoudsproces. Alleen al op de visuele methode van RailXplor zijn gebruikers al in staat om verbanden te leggen tussen object, conditie, status, onderhoud behoefte en acties. Echter kunnen er ook automatiseringen worden gedaan binnen RailXplor.

Denk ook aan veiligheid binnen het spoor. Voorbereiding van projecten zijn een stuk eenvoudiger met RailXplor.

Toezicht op de spoorinfra vanuit uw laptop, RailView

De beelden, welke gemaakt zijn door RailView (camera aan de voorkant van een trein) worden automatisch op de geografische kaart geplot net zoals het bekende streetview op google maps. Als één plaatje niet genoeg is dan is het mogelijk om verder te klikken naar een volgend plaatje. Ook kan de opname als film worden bekeken zodat meerdere disciplines gezamenlijk naar een nieuwe of afgerond project kunnen kijken tijdens een meeting. Hiermee kunnen alle camera perspectieven worden bekeken van de opname. De viewer maakt een film van de beelden zodat een goede indruk kan worden verkregen van het projectgebied.

Door data toegankelijk te maken en te visualiseren is kunnen meerdere afdelingen en de mensen daarbinnen minder vaak naar het spoor toe om zaken te nader te bekijken en te checken om bijvoorbeeld een project voor te bereiden.

Specifieke data voor elke afdeling

Benutting van assets, onderhoud, voorspelling van onderhoud, inspectie, IoT en monitoring van objecten brengen data en/of informatie met zich mee. Maar ook het plannen van onderhoud of inspectie levert data en informatie op. Deze data wordt door RailXplor op een unieke en voor iedereen begrijpelijk wijze gevisualiseerd. Alle aspecten binnen het onderhoud kunnen zichtbaar worden gemaakt. Door de benutting, behoefte, planning van onderhoud als lagen over elkaar te leggen ontstaat bij RailXplor een intuïtief systeem. Gebruikers kunnen hiermee vanuit een hoger perspectief beslissingen nemen.

Groenvoorziening

Dagelijks lopen er vele mensen rond het spoor om het groen binnen de perken te houden. Wat zijn de belangrijke punten, hoe ziet het er voor aanvang uit en hoe het eruit nadat de mensen er zijn geweest?
Als projectleider kun je niet aanwezig zijn om zaken te controleren of te bekijken, ook omdat je niet zo maar ongepland het spoor op kunt komen tegenwoordig. Een bak met foto’s ontvangen via wetransfer is ook geen optie. Je wilt, als projectleider, op een geografische kaart met je muis een box tekenen en een rapportage opvragen van wat de status is en wat er gebeurd is. Met RailXplor bouw je nulmetingen, eindmetingen en een goed benaderbaar archief op mbt al je leveranciers. 

Welke pakketten voor Railinfra?

AssetXplor

Visuele methode voor het verzamelen en opvragen van data en informatie over assets in het spoor. Handleidingen met foto en video en documenten. Genereren van 360° foto’s. Alles is eenvoudig op te vragen en in te voeren.

ProjectXplor

Geografisch platform van See IT all. Maak data snel bereikbaar door het op een geografische wijze weer te geven. ProjectXplor maakt projecten en de waarden daarbinnen zichtbaar, dé manier om als organisatie autonoom samen te werken.

TaskXplor

Tijdens projectvoorbereiding en communicatie daarover ontstaan er vaak eilandjes TaskXplor zorgt ervoor dat men data en informatie centraal en geografisch kan weergeven en invoeren. Men kan veiligheid voorbereiding letterlijk in tekenen als functie van tijd.

Zin in Koffie?

Wij vertellen u dan graag alle ins en outs van onze oplossingen!