Home » AssetXplor vastgoed inventarisatie voor adviesbureaus
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

AssetXplor vastgoed inventarisatie voor adviesbureaus

Vastgoed inventarisatie en een progressief onderhoud proces
Dit keer bezocht ik een aantal kleinere technisch onderhoud adviesbureaus in Berlijn. Een flink eindje rijden maar ik ben heel nieuwsgierig naar wat er buiten Nederland gedaan wordt en wat men nodig heeft op het gebied van onderhoud van vastgoed en wat men nodig heeft om progressief onderhoud te creëren. Ik geloof dat progressief onderhoud eenvoudig te realiseren is.

Ter info: op deze foto is de bekende Fernsehturm te zien. De toren is 368 meter hoog, het hoogste gebouw van de stad en bijna de hoogste van de Europese Unie.

AssetXplor

Er is behoefte aan een laagdrempelige veelzijdige en visuele vastgoed inventarisatie om onderhoud te ondersteunen. AssetXplor biedt de mogelijkheid om als vastgoedeigenaar, of de beheerder daarvan, de informatie te verzamelen welke de basis vormt van een progressief onderhoudsproces.
Met deze informatie is het nog eenvoudiger om regie te houden en de slimme deelbaarheid van informatie verhoogd deze potentie.

Wat betekent het als een vastgoed eigenaar zelf heel veel informatie beheert en laat beheren?

Stel: het maken van een 360 graden kost slechts 0,50 (50 cent), in een gebouw worden 360 graden foto’s gemaakt waar men in kan meten. Hoeveel scheelt dat in reiskosten en doorlooptijd bij de voorbereiding van een verbouwing of tijdens een verbouwing?
Steeds meer vastgoedeigenaren willen meer grip krijgen op het onderhoudsproces. Grip begint door zelf informatie te verzamelen / te laten verzamelen. Dit kan met AssetXplor heel laagdrempelig en de mogelijkheden zijn naar wens uit te breiden.

Onderhoudsproces is als een black box

Nu is een groot deel van het onderhoud een blackbox. Denk ook aan het complexere technisch onderhoud. Of hele basale zaken als toegangsbeheer, die kennis zit vaak bij de uitvoerende zelf. Middels AssetXplor is daar een slag in te slaan, zodat deze blackbox geopend kan worden.
AssetXplor biedt een veelzijdig visuele opname / inventarisatie methode om opleveringen, gebouwen en infrastructuur in kaart te brengen. Het eerste wat men ervaart met AssetXplor is dat er een krachtig communicatie systeem ontstaat.
Middels technieken als beeldherkenning en AI (Artificial Intelligence) worden beelden, documenten, en losse gegevens tot 1 geheel gemaakt waardoor er bruikbare informatie ontstaat.

Het doel van AssetXplor is relevante informatie verzamelen voor de eigenaren van vastgoed en beheerders, ten behoeve van een progressief onderhoudsproces.

Wilt u weten hoe we zorgen dat onderhoud op een hoger level kan worden gebracht? Neem contact met ons op via ons online contactformulier of stuur een mail. Als u wilt kunnen wij u ook meenemen in onze nieuwsbrief (omlaag scrollen, email adres invullen en klaar). 

Met deze informatie is het nog eenvoudiger om regie te houden en de slimme deelbaarheid van informatie verhoogd deze potentie.